Opleiding Machinist wegebouw (Niveau 3)

 • Niveau  3
 • Buitenwerk

Droom jij ervan om machines te bedienen voor graaf- en grondverzetwerkzaamheden of wil je aan de slag met wegenbouwmachines? Wil je ook alles weten over het onderhoud en reparaties van kleine storingen? Dan is onze opleiding machinist precies iets voor jou!

Als Machinist Wegenbouw verricht je werkzaamheden bij bedrijven die werkzaam zijn in de grond-, water- en wegenbouw. Ook verricht je werkzaamheden bij verhuurbedrijven. Je bent werkzaam in kleine, middelgrote of grote bedrijven. De bedrijven hebben als voornaamste activiteiten aanleg en onderhoud van gesloten verhardingen en specifieke toepassingen van asfalt. Nevenactiviteiten zijn recycling van (wegen)bouwpuin en asfalt. Als Machinist Wegenbouw werk je voornamelijk op werkterreinen in en soms buiten Nederland. Deze werkterreinen, die ook bouwplaatsen kunnen zijn (volgens de definitie van de Arbowet), bevinden zich binnen of buiten de bebouwde kom, op industrieterreinen of in woonwijken, havens en/of (petrochemische) industrie.
Als Machinist Wegenbouw voer je met wegenbouwmachines wegenbouwwerkzaamheden uit. Je brengt gesloten verhardingen aan en voert alle voorkomende walswerkzaamheden uit. Je werkt samen met de andere leden van de ploeg en voert met wegenbouwmachines wegenbouwwerkzaamheden uit. Afhankelijk van het soort machine breng je gesloten verhardingen aan en/of ben je aan het walsen.

Je volgt een stage of werkt bij een infrabedrijf en voor je werkzaamheden ontvang je een prima stage/CAOvergoeding.

Duur                  Maximaal 3 jaar

Toelatingsvoorwaarden opleiding machinist wegebouw (niveau 3)

 • diploma verwante basisberoepsopleiding (mbo, niveau 2)
 • diploma vmbo, kaderberoepsgerichte, theoretische of gemengde leerweg
 • ander bij ministeriële regeling aangewezen diploma/bewijsstuk

Duur opleiding machinist wegebouw (niveau 3)

Maximaal 3 jaar

Geen zin om te lezen? Lekker kijken!

Waar kun je deze opleiding volgen

Andere opleidingen die je misschien interessant vindt

 • Inframensen
  3
  Straatmaker (niveau 3)
  Lees meer
 • Inframensen
  2
  Vakman grond-, weg en waterbouw (niveau 2)
  Lees meer
 • Inframensen
  2
  Monteur gas water en warmte (niveau 2)
  Lees meer