Leerbedrijf worden

Leren in de praktijk. Daar heeft iedereen voordeel bij. Theorie is natuurlijk essentieel maar het goed in praktijk kunnen brengen ervan nog veel meer. Bouwmensen is de spil tussen bedrijven en opleidingen.

Bedrijven hebben goed opgeleide mensen nodig. Voor nu en in de toekomst.
Studenten, op hun beurt, hebben werkplekken nodig voor het leren uitvoeren van hun vak. Alleen door te doen leer je echt goed hoe iets moet.

Opbouw van de opleiding

Bouwmensen leidt vakmensen op. Die opleiding gaat vaak in de vorm van een bbl-traject. Vier dagen per week werken en geld verdienen in de praktijk. De bedrijven waar zij hun vier dagen praktijkervaring opdoen zijn allemaal goedgekeurde (erkende) leerbedrijven. De vijfde dag gaan de studenten naar school voor theorie- en praktijklessen.

Inframensen
Inframensen

Hoe word je leerbedrijf?

Een MBO student mag niet bij elk bedrijf zijn opleiding of stage volgen. Hetzelfde geldt voor leerlingen met een beperking uit het voortgezet speciaal onderwijs en vmbo-leerlingen die een leerwerktraject in de bouw willen volgen.

Dit mag volgens de wet alleen bij door officieel goedgekeurde (erkende) bouwbedrijven. Alleen de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), mag als onafhankelijke partij leerbedrijven goedkeuren. De SBB is daarmee een onmisbare schakel tussen bouwbedrijven en beroepsopleidingen in de bouw.

Wilt u een of meerdere student-werknemers gaan opleiden? Dan is het aanvragen van een erkenning bij het SBB de eerste stap.

De aanvraag start met het invullen van een korte vragenlijst. Daarna neemt een medewerker van de SBB contact met u op. Dit gebeurt binnen 10 werkdagen. Samen met de medewerker bespreekt u het vervolg van de aanvraag. Wanneer uw bedrijf aan alle eisen voldoet, dan ontvangt u de erkenning als leerbedrijf. Uw aanvraag om leerbedrijf te worden starten? Dat kan eenvoudig online.

Leerbedrijf worden

Waarom leerbedrijf worden?

Leerbedrijven zijn de toekomst. Plaatsen waar de geleerde kennis echt in praktijk wordt toegepast, zijn onmisbaar. Alleen door doen leer je echt goed werken. Maar het levert ook u voordelen op zoals:

  • Binnenhalen van mogelijk toekomstige medewerkers
  • Werkkrachten met de meest moderne technische kennis
  • Een paar extra handen op de werkvloer
  • Studenten die het goed naar hun zin hebben trekken andere studenten aan
  • Mogelijkheden voor extra inkomsten uit subsidies en fondsen

Lijkt het u wat om leerbedrijf te worden? Start dan direct de aanvraag bij SBB.

Inframensen

Word leerbedrijf

Ook leerbedrijf worden en profiteren van de vele voordelen die Bouwmensen u biedt? Als u vertrouwen heeft in de kansen die Bouwmensen biedt, kunt u zich aanmelden als leerbedrijf.

Na een inventarisatie wordt u participant van Bouwmensen en krijgt u toegang tot onze pool van leerlingen. Een praktijkbegeleider helpt u de leerling te selecteren die het beste past bij uw organisatie. Vervolgens gaat hij/zij zo snel mogelijk voor u aan de slag.