Hoe werkt het

Een opleiding in de infra volgen, is werken aan werk. De komende jaren zijn er heel veel extra vakmensen nodig. Goed opgeleide mensen hebben daarbij natuurlijk de voorkeur. Als een leerling-werknemer zijn of haar opleiding afrondt bij Inframensen, is hij of zij in het bezit van een mbo-diploma op eigen niveau. Dat kan niveau 2 zijn. Daarna kun je nog doorgaan tot en met niveau 4. Starten aan de opleiding kan met of zonder vmbo-diploma. We passen het startniveau van de opleiding aan op eerder behaalde diploma’s en/of ervaring.

Inframensen
Inframensen

Diverse opleiding en mogelijkheden

Bij Inframensen is iedereen welkom die interesse heeft in een baan in de infra. Een opleiding bestaat bij ons uit vier dagen werken voor een salaris. De hoogte daarvan hangt af van de leeftijd en het niveau. Een dag in de week gaan de leerlingen naar school. Daar leren ze alle benodigde theorie. Zo is elke leerling na school klaar voor een goedbetaalde baan in de infra. Dit heet een Beroeps Begeleidende Leerweg (BBL-traject).

Op deze manier leiden wij mensen op in de vakgebieden:

  • Straatmaker
  • Grond-, weg- en waterbouw
  • Machinist
  • Asfalt-afwerker
  • Balkman

De theorie leert iedereen op school. Meestal is dat een regionale mbo-school (ROC). De praktijk volgt gedeeltelijk bij Inframensen. Maar het grootste deel van de praktijklessen vindt plaats bij een erkend leerbedrijf. Daar krijgt elke leerling een eigen leermeester. Een ervaren rot in het vak leert hen alles wat ze nodig hebben in de bouw.

In dienst bij Inframensen

Tijdens de opleiding zijn de leerlingen in dienst bij Inframensen. Wij betalen ze een goed salaris voor de dagen dat ze bij het leerbedrijf werken. Dat is in de cao geregeld, net zoals de vakantiedagen die ze bij ons krijgen.

Veiligheidsmiddelen en werkkleding behoren tot de vaste uitrusting. Wat, hoeveel en hoe vaak deze vergoed worden, is per vestiging geregeld. Tijdens een kennismakingsgesprek bij een lokale vestiging wordt dit besproken.

Zolang de opleiding duurt, krijgen leerling-werknemers persoonlijke begeleiding van de praktijkinstructeur of coördinator van Inframensen en de leermeester van het leerbedrijf  . Na het afronden van de opleiding krijgen ze een mbo-diploma. Daarmee kunnen ze overal in de infra aan de slag. Na de opleiding treden leerlingen in de meeste gevallen direct in dienst bij de opdrachtgever waar ze voor werkten.

Werken aan Nederland

Vakman in de infra zijn is een dankbaar beroep. Elke dag maak je de wereld een klein beetje mooier. Je maakt echt iets waar je trots op mag zijn en waar iedereen later gebruk van kan maken. Daar heb je speciale vakkennis voor nodig. Bij Inframensen leren we je die graag. Omdat wij trots zijn op de infra.

Inframensen